Peronoszpóra elleni készítmény mindkét hatóanyag jól bevált kombinációt képez az intenzív növekedési időszakban és nagy fertőzési nyomás esetén is.

 

AZ ARMETIL C ALKALMAZÁSA

 

Szőlőben peronoszpóra ellen a készítménnyel végzett kezeléseket, permetezési programba illesztve, a fertőzésveszélyes időszakban, előrejelzésre alapozottan megelőző jelleggel általában a hajtások 30-40 cmes állapotában szükséges megkezdeni és a fertőzési nyomástól függően 10-14 nap múlva célszerű megismételni.
Dózis: 30 g /10 l víz 
Kezelések max száma: 2, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 28 nap

Burgonyában burgonyavész vagyis fitoftórás betegség ellen a permetezéseket előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel kell megkezdeni, majd a fertőzésveszély alakulásától függően 10-14 nap múlva indokolt megismételni. Elnyúlt fertőzési időszakban a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni.
Dózis: 40-80 g /10 l víz 
Kezelések max száma: 2, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 21 nap

Hajtatott paradicsomban és tojásgyümölcsben fitoftórás betegség (fitoftóra) ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozottan, megelőző jelleggel kell elkezdeni, majd a fertőzésveszély alakulásától függően 10-14 nap múlva indokolt megismételni. Elnyúlt fertőzési időszakban a további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítményekkel kell elvégezni.
Dózis: 30 g /10 l víz 
Kezelések max száma: 2, kezelések között eltelt idő: 10 nap
Egészségügyi várakozási idő: 28 nap

 

Virágzó kultúrákban vagy mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén, illetve ha a területet bármely okból a méhek látogatják, kizárólag méhkímélő technológiával juttatható ki. Ilyenkor a védekezés csak a méhek repülési időszakának befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg. A kezelést 23 óráig be kell fejezni, illetve 23 órától a következő nap alkonyatáig szüneteltetni kell.

Cikkszám: armetil200g Kategória: Címke:
hatóanyag megnevezése

metalaxil 8 % m/m + réz-oxiklorid 40 % m/m

hatásmehanizmus

Kontakt ( felületen ható )

Élelmezési várakozási idő szőlő

28 nap

Élelmezési várakozási idő burgonya

21 nap

Élelmezési várakozási idő paradicsom / hajtatott /

28 nap

Élelmezési várakozási idő tojásgyümölcs/padlizsám / hajtatott /

28 nap