,

Borélesztő (14ºC fölött) Saccharomyces Cerevisiae

Rendelkezésre állás:

Raktáron


A SACCHAROMYCES CEREVISIAE

italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított
élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet
tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták.

A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az
alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre
deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony.

Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.

ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK:

  • gyors erjedésindítás,
  • egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik.
  • nem képez habot.
  • kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket.
  • tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.

ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig
rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag
hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben
ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl
erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.

TÁROLÁS ÉS KEZELÉS
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a
maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól
számított 24 hónapig stabil marad.

Kiszerelés

20 gramm