cimke pálinkás üveghez ” Kellemes Ünnepeket “
Kapcsolódó termékek
-
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközök
Illatfokozó élesztőtápanyag – Optimum White®
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközökIllatfokozó élesztőtápanyag – Optimum White®
0 out of 5(0)Az Optimum WHITE®
Különleges inaktívált élesztő termék erős antioxidáns
tulajdonságokkal. Használata fehérborok, rozék, gyümölcscefrék és sörök
esetén is több és stabilabb aromát eredményez.A bort, gyümölcscefrét tartósan és komplex módon védi az oxidációtól (nagy glutation tartalom
> alacsonyabb redoxpotenciál, könnyen oxidálódó fenolok lekötése; nagy mannoprotein
tartalom oxidáció elleni tartós védelem). A mustba keverés pillanatától kezdve gátolják, borban
pedig visszafordítják a kémiai és enzimes oxidációs folyamatokat, ennek következtében a borok
jóval több gyümölcs- és fajtaaromát tartalmaznak.Fehérborok és rozék mustjánál musttisztítás
után, az erjedés indításánál használjuk. Az
Optimum WHITE® növeli a borok, sörök aroma-intenzitását és komplexitását,
fokozza az illat-, aromaszerkezet hosszú távú stabilitását, javítja a teltségérzetet.
Gyümölcscefréknél szintén a beélesztőzés előtt keverjük a cefréhez.Az Optimum WHITE® növeli a gyümölcscefre aromatartalmát, megvédi a fajtajelleg és
gyümölcsösség okozó aromaanyagokat az oxidációtól, ezáltal fokozza a pálinka aromaintenzitását.Öregedő borok, sörök esetén visszafrissíti a tételt, visszahozza a gyümölcsösséget és fajtajelleget, amit stabilizál is.
Egyedi tulajdonságainak köszönhetően (nagy természetes élesztő eredetű antioxidáns glutation, peptid és
mannoprotein tartalom) az Optimum WHITE® hozzájárul a fehér- és rozéborok jobb színés aroma-stabilitásához.Ezt a könnyen oxidálódó komponensek – ortokinon-fenolok- lekötésével teszi.
ADAGOLÁS:
Javasolt dózis:
- Fehér szőlők mustjának ülepítés utáni kezelésére: 30 g/hl
- Gyümölcscefrékhez beélesztőzés előtt: 30 g/hl
- Öregedő borok gyümölcsösségének és fajtajellegének visszahozására: 20-30 g/hl
- Sörlevekhez a komlóforralás végén vagy a beélesztőzés előtt adjuk. Javasolt dózis 20-30 g/hl
Az Optimum WHITE® ot 10 x-es mennyiségű vízben, mustban, sörlében vagy gyümölcslében oldjuk
fel, majd ez után adjuk a kezelendő tételhez, amibe alaposan keverjük be.SKU: optimum white 30 gr -
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközök
Komplex élesztőtápanyag Uvaferm Uvavital 20 g
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközökKomplex élesztőtápanyag Uvaferm Uvavital 20 g
0 out of 5(0)Élesztő Tápanyag Uvaferm Uvavital
A termék alkalmas bor és pálinka készítése során felmerülő hibák elkerüléséhez és minőség javításához.
Összetétele: Vitaminok, mikroelemek, élesztő autolizátum, inaktív élesztő sejtfal, ammóniumsók, stb.
Alkalmazás előnyei: hibás erjedés elkerülése, megszüntetése, fajtajellegesebb, gyümölcsösebb, frissebb, hosszabb életű bor, telt – testesebb gömbölyű bor
pálinkacefrénél kevesebb elő-és utópárlat, jobb alkoholkihozatal.Adagolás:
Borerjesztés 20 g/hl
Gyümölcscefre erjesztés 20 g/hl
Erjedés újraindítása esetén 40 g/hlSKU: komplexélesztő20gUU -
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközök
Hideg (6ºC) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok segédeszközökHideg (6ºC) és alkoholtűrő (17tf%) borélesztő
0 out of 5(0)Illatos, gyümölcsös rozék és fehérborok kiváló élesztője. Aszúerjesztésre is.
Újraoltásra ez a legmegfelelőbb, legrobusztusabb élesztő.
Hidegtűrő (6 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő.
Adagja
- 20 g/hl vagy q.
- Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q.
- Újraoltáshoz 50 g/hl.
SKU: borélesztőhidegtűrő6fok