cimke pálinkás üveghez ” Szeretettel ” feliratozható
Kapcsolódó termékek
-
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok
Komplex élesztőtápanyag Uvaferm Uvavital 20 g
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagokKomplex élesztőtápanyag Uvaferm Uvavital 20 g
0 out of 5(0)Élesztő Tápanyag Uvaferm Uvavital
A termék alkalmas bor és pálinka készítése során felmerülő hibák elkerüléséhez és minőség javításához.
Összetétele: Vitaminok, mikroelemek, élesztő autolizátum, inaktív élesztő sejtfal, ammóniumsók, stb.
Alkalmazás előnyei: hibás erjedés elkerülése, megszüntetése, fajtajellegesebb, gyümölcsösebb, frissebb, hosszabb életű bor, telt – testesebb gömbölyű bor
pálinkacefrénél kevesebb elő-és utópárlat, jobb alkoholkihozatal.Adagolás:
Borerjesztés 20 g/hl
Gyümölcscefre erjesztés 20 g/hl
Erjedés újraindítása esetén 40 g/hlSKU: komplexélesztő20gUU -
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagok
Borélesztő (14ºC fölött) Saccharomyces Cerevisiae
_Újdonságok a boltban, Bor és cefre kezelő segédanyagokBorélesztő (14ºC fölött) Saccharomyces Cerevisiae
0 out of 5(0)A SACCHAROMYCES CEREVISIAE
italipari alkoholos erjesztésre használatos aktív szárított
élesztő, természetből szelektált Saccharomyces cerevisiae. Legalább 15 milliárd élő élesztő sejtet
tartalmaz grammonként.
Ezt az élesztőt a gyors erjedésindításhoz és az erős stressztoleranciára szelektálták.A gyors erjedésindítás segít megelőzni az élesztős és baktériumos befertőződást és javítja az
alkoholkihozatalt, íz- és illattisztaságot. Az élesztő szennyező vadélesztő (100000 élesztőre
deklaráltan legfeljebb 1 vadélesztő jut) és baktériumtartalma igen alacsony.Az olcsó élesztők kategóriájában ez a garancia az egészséges, tisztaízű borok és párlatok erjesztésére.
ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK:
- gyors erjedésindítás,
- egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik.
- nem képez habot.
- kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket.
- tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.
ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY: 15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig
rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag
hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben
ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis: 20 g/hl
erjesztendő anyag. Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.TÁROLÁS ÉS KEZELÉS
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a
maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól
számított 24 hónapig stabil marad.SKU: borélesztő14fok+