Marha Jó® szarvasmarha trágya 4kg vödrös kiszerelés

Rendelkezésre állás:

Raktáron


MARHA-JÓ®

100% Szerves trágya

ALKALMAS MINDEN NÖVÉNYKULTÚRÁHOZ

4-4-4 NPK, CAO 5%, MGO 1%, SO3 1%, + MIKROELEMEK

Marha-Jó® kiváló minőségű fermentált, pelletált, mikroelemeket tartalmazó, szarvasmarhatrágya.

MARHA-JÓ® SZARVASMARHATRÁGYA NAGYMÉRTÉKBEN TARTALMAZ:

 

A Marha-Jó® talajban kifejtett hatásmechanizmusai közül kiemeljük, hogy használata lényegesen megnöveli a mikrobiológiai tevékenységet és magas szerves anyag tartalmának köszönhetően, megnöveli a talaj puffer képességét, ezáltal dinamikusabbá válik a tápanyagfelvétel. A Marha-Jó® -ban található szerves anyagok a talajba kerülve huminsavra és aminosavra bomlanak le. Ez a folyamat oxigént igényel, ettől optimálisabb lesz a talajszerkezet és javul a vízmegkötő képessége, illetve helyenként a lekötődött kálium is jobban felvehetővé válik. A lazább talajszerkezetnek köszönhetően elkerülhetjük a gyökérfulladást, illetve fiatal növényeknél könnyebbé, dinamikusabbá válik a gyökérnövekedés. Homokos talajokon nagymértékben elősegíti a humuszképzést, ezáltal csökkenti a tápanyagok kimosódási veszteségét.

Mindezek mellett, a Marha-Jó® jelentős mennyiségben tartalmaz aerob és anaerob baktériumokat, valamint olyan humin- fulvol- és aminosav vegyületeket melyek, oldják a talajban lévő ásványi anyagokat, így ezeket a növény jóval nagyobb mennyiségben képes felvenni. Ha a Marha-Jó® szerves trágyát használja, őszi és tavaszi alaptrágyázásnál akkor a hagyományos monoműtrágyák lecserélhetőek. Így többféle hatóanyagot is juttatunk ki és költséghatékonyabb a tápanyag-utánpótlás. A jobb tápanyag ellátás miatt termésmennyiség növekedést várhatunk és a növény beltartalmi értékei is javulnak.

 

Marha-Jó® adagolása:
Szántóföldi növények:1-1,5t/ha
Csemegekukorica:1,2-1,5t/ha
Szabadföldi zöldségnövények:1,2-1,5t/ha
Hajtatott zöldségnövények:100-300 kg/1000m2
Gyümölcsös:0,5-3kg/tő
Csemege és borszőlő:0,5-3kg/tő
Pázsit:0,25kg/m2
Dísznövények:1,5-2t/ha

Az ajánlott mennyiségek átlagos típusú és tápértékű talajokra vonatkoznak. Eltérő esetekben a megfelelő dózist a talajvizsgálati eredmény elemzése során kell megállapítani. Minden egyes növénytípusnak eltérő igényei lehetnek. A lazább homokosabb szerkezetű talajokra az adagolást akár 20%-kal is meg lehet emelni.